2011. augusztus 13., szombat

Kedvenc újratöltéseim

Eszembe jutott, hogy most a Goldenblog alatt biztosan sok új olvasó is idetéved, futva belepislant az utolsó pár posztba, naná, majd végigolvassa mind a 354-et! és véleményt alkot, hogy akkor a Tokyo Reloaded Ilyen vagy Olyan. Holott, ahogy ezt a rendszeresebb olvasók már nyilván észrevették, elég eklektikus ügy ez a blog; itten kéremszépen korszakok vannak és stílusok, Nagy Felhorgadások és Csöndes Elhanyagolások. Ezért most adok egy útmutatót, “Top 10” stílusban; vagyis hogy az egyes témakörökben melyikek is az ÉN kedvenc posztjaim, amiket Judit nagyobb derültségére időnként újraolvasok és közben dünnyögve javitgatom őket vagy éppen csendben kuncogok rajtuk, de hát ha még nekem sem tetszenének, mi értelme lenne írni őket?
 1. Kajás-éttermes posztok: Rizst vagy rizsát?
  A “kaja” címkében van a legtöbb (79) poszt, ez is mutatja érdeklődésünk egyik fő csapásirányát. Van pár recept is, házi vacsora, étteremkritika, utóbbi néha angolul, és sokmindenmás, töretlen lendülettel. De azért ez nem egy gasztroblog ám!
 2. Rámenes posztok: Kaotan ramen
  Az előző egy részhalmaza; a rámen-quest, az ultimate rámen keresése, főképp az első időszakban volt intenzív, mára a lendülete is kissé alábbhagyott de azért néha jön még egy-egy. Ha szereted a ráment, keresd a “rámen” címkén!
 3. Sütis posztok: Fagylalt, japánul
  Ez Judit kizárólagos szakterülete, így itt övé volt a választás. Még több ilyen, japán-francia-és-a-többi, multikulti édesség a "sütemény" címkén.
 4. Nyelvi posztok: Kedvenc szavaim: sekkaku
  Ez a kedvenc kedvenc szavam, egy időben nagyon nyomtam őket. Mostanában ezekből kevesebbet írok, de hátha majd jönnek megint? mert tervek vannak! Még több ilyen a "nyelv" címkén.
 5. Okoskodó posztok: A dekadencia dicsérete
  Néha nem bírom megállni, hogy ne brekegjek bölcsességeket, vagy legalább is, amit annak vélek, Japánról meg a világról. Aki bírja az ilyet, a politika, társadalom, történelem vagy business címkék alatt talál még többet.
 6. Történetek: Játékbirkózás
  Furcsa párbeszédek, vicces vagy éppen megindító történetek” jellemezte ezt a kategóriát az egyik zsüritag a tavalyi Goldeblogon. Hát lehet, néha csak úgy rámjön... Megtalálod ezeket a "történet" címke alatt!
 7. Földrengéses-fukushimás posztok: Radioaktiv halak, kerge marhák
  Talán érthető módon ez a tematika az év első felében erősen fogalkoztatott, de mára már egészen lejöttem róla. De ha még érdekel, a “földrengés” és “atom” címkéken megtalálod őket.
 8. Fotós posztok: Best of 2010
  Itt most kicsit csalok, mert a Top 10-be bekötök egy másik Top 10-et. Na és? A fotó-hangsúlyos posztokat rendhagyó módon a “fotó” cimkében találjátok meg.
 9. Állatos posztok: Tokyo fauna: semi
  Jó, elismerem, a témafelvetésben van egy kis Winkler-utánérzés, de azért talán nem olyan rosszak, tulajdonképp inkább történetek ezek is. Címke: állat
 10. És most akkor egy elegáns mozdulattal idesöpröm a maradékot: az építészetet, a “hagyományos Japán” posztokat, sumó-tudósításokat, a modern művészeti kiállításokat és még sok minden mást, például az olyan manifesztó-szerűséget is, mint a fent említett. Tessék nyugodtan a címkékben turkálni!

2 megjegyzés:

 1. Néhány kedvencem:
  Taxonómia a vonaton
  Cseresznyeszirom-eső
  Két meeting
  Hülyeszabályok - az Uszoda
  ...

  VálaszTörlés
 2. Egyezik az izlésünk :) csak nem akartam csalni, mert ez mind "történet"

  VálaszTörlés