2009. október 26., hétfő

A mai vacsora

Megjött Judit, itt lesz egy bő hétig, így este hangos okaerinasai!* fogad, no meg vacsora. Vacsorázni persze magam is vacsoráltam, de azért a képek összevetéséből nyilvánvaló, hogy van némi előrelépés a terítésben, eltűnedeztek a műanyagdobozok és van már alátét is. Viszont ki veszi észre mi hiányzik? bizony, a sör... de azért a végén került az is, sőt desszert is lett (bár gondolom ez nem olyan nagy meglepetés a múltkori sütemény-sorozat után), kivülről zöld és szúrós (mert bambusz-sásba tekerték), belülről megintcsak zöld, de ragacsos, legbelül barna, babos-ragacsos és finom. Állítólag Níígatából való, zöld teát is ittunk hozzá, ez lehet, hogy hiba volt, mert most már 11 óra de még itt rohangálunk fel s alá és intézkedünk... Szóval ilyen volt a mai vacsora.
* a hazatérő üdvözlése, valami olyasmit jelent, hogy "gyere be!" válaszul a hazatérő "tadaima!" (kb: megjöttem!) köszöntésére.

2 megjegyzés:

  1. A vacsoraasztalod úgy néz ki, mint egy sakkjátszma. Sötét tisztáldozata megérni látszik, átkaroló hadmozdulatai fenyegetik világos sáncba vonult gohánját.

    VálaszTörlés
  2. :) a gohan sorsa láthatólag megpecsételődött, de a támadók is csúnya véget értek!

    VálaszTörlés