2009. szeptember 9., szerda

Testvérblogok

Az, hogy más is ír blogot Japánról, nem túl erős kijelentés (el is gondolkodtam annak idején, hogy mit tudok én ehhez hozzátenni?), de az hogy más is ír magyarul, talán azért bír némi hírértékkel. Kettőről is tudok:

  • Zipangu
    "Japán a kívülálló szemével - belülről" szól az alcím, egy régóta rezidens hokkaidói "japánista" feljegyzései az országról, sok érdekes dolgot lehet benne találni. Sajnos elég ritkán van új poszt, de hát ki-ki a saját tempójában termeli a biteket.
  • SeSam
    Ezt nemrég találtam (pontosabban ő talált meg engem, így nem volt nagy kunszt vissza-találni), nem csak Japánról és nem csak magyarul, de tele friss, szellemes posztokkal. Láthatólag egy Kobéban lakó fiatal magyar diák (?) feljegyzései az életéről, ami, minekutána Japánban zajlik, sok érdekes információval bír (pl. internetezés Japánban) + sok jó fotó is van. Olvassátok, de gyorsan, mert úgy tűnik, nemsokára hazamegy.
Update: és még sokan mások, ahogy ez Komaváry megjegyzéseiből kiderült. Ld. az új side-bar elemet: Még több Japán magyarul (is)

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen az említést - ideje belehúzni.

    Plusz:
    http://timijapanban.freeblog.hu/

    http://blog.valerauko.net/

    http://www.fubito.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. És persze a legrégebbit kihagytam, mert annyira alap:

    http://www.sabolc.com/blog/

    VálaszTörlés
  3. Koszonom szepen en is az emlitest!
    Meg a kovetkezo blogot szeretnem ajanlani:
    http://magyar-japan.blogspot.com/

    VálaszTörlés