2009. augusztus 29., szombat

A megvalósuló boldogság


Ma parlamenti választás van Japánban. Arra a meggyőződésre jutottam, hogy hiába nincs szavazati jogom, egy magamfajta felelős gondolkodású gaijinnak legalább elméletben le kell tenni a garast egy párt mellett, amolyan mi-lenne-ha alapon. Meggondoltam, megfontoltam és választásom a Boldogság Megvalósító Pártra esett (Kófuku Jitsugen Tó, angolul Happiness Realization Party).


Bevallom, először a neve tetszett meg. Végre egy párt amelyik nem zavaros és megfoghatatlan dolgokat, -izmusokat, -kráciákat emleget a nevében, hanem kimondja ami kell a népnek: a bódogság, mégpedig nem csak elméleti, hanem a megvalósított. A mellékelt képen látható jelölt képe alapján bizvást állítható, hogy ez a boldogság a párttagok körében már kézzelfogható valóság. Amikor megnézem a programot is, vonzalmam tovább nő: itt sincs maszatolás, legyen Japán a legnagyszerűbb, leghatalmasabb, leggazdagabb nemzet a világon!

A program konkrétumokban sem szűkölködik, a legfontosabb gondolatok az alábbiak:
- törüljük el a fogyasztási és örökösödési adót, és akkor egyből lesz gazdasági fejlődés!
- védjük meg az országot az észak-koreai hordáktól erős rakétavédelmi pajzs létesítésével!
- a népszaporulat növelésével és a bevándorlás szabaddá tételével növeljük Japán lakosságát iziben 300 millióra (most ca. 120)!

Akinek ez nem elég és a részletek is érdeklik, itt találhatja meg a teljes programot. Jó szórakozást!

Utószó: futóbolondok persze mindenütt vannak, de ilyen jól szervezettek azért ritkán (majd' minden körzetben van jelöltjük!). A jobb emlékezetűek pedig talán emlékeznek arra, amikor a kilencvenes évek elején egy másik buddhista szekta indult a választásokon, ahol jól el is verték őket, ezek után a politikából kiábrándulva egy szép napon inkább szaringázt engedtek a tokyoi metróba. Úgy hívták őket, hogy Aum Shinrikyo, de hát az régen volt, tán igaz sem volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése