Gondoltam, először feltérképezem az iroda környékét. Ez a hely itt van Akasakában, egy pár méterre az irodától, és noha a neve nem igér túl sokat (ilyen néven általában a külföldön levő gyanús beltartalmú japánosch éttermeket szokták nevezni), meg kell próbálni.
A bejárati automatánál először jegyet kell venni, ez rendben is lenne, 730 yen a standrad ramen (mindig ezt vesszük). Fokhagyma mehet bele? kérdezik, persze, mehet, ma nem lesz randim. Kellemes kis belső, kis székek, határozottan uptown feeling. Kijön a rámen, szeretetteljesen nézem, lefotózom, a tetején katsuobushi*-pihék, na ilyet még nem láttam, de miért is ne? nekiugrom, először a tésztának, ahogy a sensei tanította, vastag, szögletes, "al dente"-re főzött men, ez remek! a folytatás sajnos már kissé gyengébb, a leves tkp. nem is lenne rossz, brutál-fokhagymás, ez még nem lenne baj, de az én izlésemnek kicsit túl zsiros (ez persze relatív; a ramen mindig zsiros) és főleg túl sós. A chashú pedig... egyszerűen rossz, száraz, ízetlen. A többi alkotórész kicsit javít a képen: friss, üde ropogós káposztalevelek, és a már említett katsuobushi-pelyhek is kellemesek, de ez nem segít a tényen, hogy NEM ez az ultimate ramen.
Tovább...!
Men: 8
Leves: 5
Chashú & the rest: 4 (a chasu miatt)
Összpontszám: 17/30 --> hát ez olyan jó közepes
* katsuo-halpelyhek, a japán konyha egyik alap-alapanyaga, minden dashi alapja. A katsuóról bővebben itt.
A Malackaraj vezeregyenisge, Peter Anna is irt mar a ramenrol a magyar kozonsegnek:
VálaszTörléshttp://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2008/12/10_egy_imadnivalo_szakadt_hely_momotaro/
(Ha nem jonne be, jelezzel vissza.)
Olvastad?
Most már igen... voltam én is ott, magyar (európai) viszonyok között teljesen vállalható rament adtak.
VálaszTörlésEn is kedvelem a helyet. Szinte mindig tele is van!
VálaszTörlés