Ez egy szerencsét hozó hal, régi ismerősöm. Az ostyaszerű tészta vörös vagy fehér babpasztát rejt magában. Annak idején az utcán sütötték és frissen, melegen ettük. Ezt a példányt most egy aprócska boltban találtam, Shibuyában. Otthon, a mikróban felmelegítve, sajnos már nem az igazi.
Egy babos halacskát elmajszolni hazafelé - a legelején, 89-ben, amikor még kezdő gaijin, csóró diák voltam, a külvárosban laktam és későn jártam haza, ez volt az egyik "luxus" amit indőnként megengedtem magamnak azokon a sötét, csípős téli estéken.
VálaszTörléskezdhetek hozzászokni eme "halacska" gondolatához? :D
VálaszTörlésháát, valahol el kell kezdeni... de aztán elkezdtem dolgozgatni, elköltöztem a külvárosból és már rámenre is futotta :)
VálaszTörlésEz évszakfüggő vagy amolyan "fahéjas mogyoró-mandula"?
VálaszTörléstkp egész évben van, de télen népszerűbb és több helyen kapható
VálaszTörlés