2009. augusztus 20., csütörtök

Tai-yaki

Ez egy szerencsét hozó hal, régi ismerősöm. Az ostyaszerű tészta vörös vagy fehér babpasztát rejt magában. Annak idején az utcán sütötték és frissen, melegen ettük. Ezt a példányt most egy aprócska boltban találtam, Shibuyában. Otthon, a mikróban felmelegítve, sajnos már nem az igazi.


5 megjegyzés:

  1. Egy babos halacskát elmajszolni hazafelé - a legelején, 89-ben, amikor még kezdő gaijin, csóró diák voltam, a külvárosban laktam és későn jártam haza, ez volt az egyik "luxus" amit indőnként megengedtem magamnak azokon a sötét, csípős téli estéken.

    VálaszTörlés
  2. kezdhetek hozzászokni eme "halacska" gondolatához? :D

    VálaszTörlés
  3. háát, valahol el kell kezdeni... de aztán elkezdtem dolgozgatni, elköltöztem a külvárosból és már rámenre is futotta :)

    VálaszTörlés
  4. Ez évszakfüggő vagy amolyan "fahéjas mogyoró-mandula"?

    VálaszTörlés
  5. tkp egész évben van, de télen népszerűbb és több helyen kapható

    VálaszTörlés