2011. augusztus 9., kedd

Hegyipatak csobogása

A dolog természetéből adódóan ez a téma az én feladatom lett, mivel most egy, kizárólag a női mosdókban található elektronikus kütyüről lesz szó. Rögtön azt is elárulom majd, hogy kerül ide a hegyipatak.

Ahogy erről a Tokyo Reloaded már korábban tudósított, a WC-elektronikában mostanság forradalmi dolgok történnek, legalább akkora változások, mint a pilóta-konzol a kilencvenes években. Kezdetben vala az ázsiai guggolós, majd divatba jött a közönséges európai, amit követett a fűtött ülésű és a pilóta-konzolos. A legújabb módi szerint a kontroll-gombok függetlenedtek a WC csészétől és kikerültek a falra, vagy a még modernebb berendezéseknél a leggyakrabban szükséges funkciók már teljesen automatikusak lettek. A Mitsukoshi áruházban ma így néz ki egy fülke fala:

















A babaülés és a legtöbb gomb könnyen értelmezhető, de nézzük csak meg jobban a felső-középső kis táblát, a kéz jelével! Ha a kezünket elhúzzuk az érzékelő-ablak előtt, akkor vízcsobogás hangja tölti be a kis teret. Ne essünk tévedésbe, ezzel nem az aktus természetközeliségét akarják mintegy hangulatilag erősíteni, hanem annak megszégyenítő hangját nyomják el. Ne felejtsük, publikus térben vagyunk! Korábban a japán hölgyek ezt a számukra súlyos problémát folyamatos, pazarló vízöblitéssel oldották meg, ezt váltja ki a fényképen látható kütyü. Design a fenntartható fejlődés jegyében - egyszerű, szellemes, működik.

8 megjegyzés:

  1. Nem ezt hívják nagyon szellemesen Otohimének? (乙姫→音姫)

    VálaszTörlés
  2. Vagyis zaj/hang-hercegnőnek? :)

    VálaszTörlés
  3. Igen :) 乙姫 meg a Sárkánypalotában (竜宮城) élő hercegnő :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom az írásjegyekben rejlő végtelen fantáziát:)

    VálaszTörlés
  5. Még WC ülőke tisztító is van? Nem semmi, minden nő álma.

    VálaszTörlés
  6. Ja, a baloldali doboz valami fertőtlenítőt adagolt.

    VálaszTörlés
  7. azert neha am meg ma is keresem itt-ott, mit is kellene meg/lenyomnom, elhuzni elotte a kezem az obliteshez.. :D megoldasok szama vegtelen.
    de sajnos az uloke tisztito azert nincs mindenutt :(

    VálaszTörlés