2010. július 8., csütörtök

Kedvenc szavaim - oishiso

Ilyenkor, ebben a se-tavasz-se-nyár-se-télben, ami most van és esős évszak néven fut, jó dolog elmerengeni azon, hogy ha már víz, akkor ne legyen kispálya, bújjunk bele teljesen! mint ahogyan a halak teszik. Erre nincs jobb hely Tokyóban, mint a Sealife Park, ami egy, illetve több, jó nagy medence, félúton Chiba felé. Az ember ide elmegy, befizet, és rádöbben, hogy mi mit is eszik másnap ebédre. Mert a kisgyermekek itt nem azt rikoltozzák boldogan, hogy jaj, de cuki! vagy hű, de ronda! hanem azt, hogy oishisó! vagyis milyen finom lehet!

Ez például a tonhal, a maguro, belőle készül a klasszikus vörös sushi. Már amíg el nem fogy...


















Ez a hal úgy gondolta, neki jobb ott bent. Nem kizárt, hogy igaza volt.
















Nem vicc, nem fotosop, tényleg ilyen hülyén nézek ki! Ugye, milyen oishiso vagyok?

4 megjegyzés:

  1. :)
    Én is úgy tanítom a négy éves sógornőmet az állatkertben, hogy az őzike és a nyuszi nem a aranyos, hanem finom.
    A 3. kép inkább vicces, mint finom.

    VálaszTörlés
  2. Itt nem nevetnek az ilyenen, hanem megeszik. Japánban még ez:
    http://picasaweb.google.com/lh/photo/Nkkf7SB2XDSzIZY5KaaXLstmfZxoBUZ8msgyz4B-cOI?feat=directlink
    is az "oishiso" kategóriába tartozik.

    VálaszTörlés
  3. De ez most növény, igaz? Gondolom csak nem állat néz ki így...

    VálaszTörlés
  4. Nézd csak meg jobban, hogy mosolyog...! Ez a tengeri csikóval rokon herkentyű, sea dragonnak hívják. Itt egy jobb kép róla: http://www.divegallery.com/Leafy_Sea_Dragon__1.jpg

    VálaszTörlés