2011. május 22., vasárnap

Tájkép száradó futonokkal

Tatamira terített futonon aludni jó dolog, illatos és puha, pontosabban a megfelelő egyensúlyát adja a keménységnek és a puhaságnak. Futonon aludni jó dolog, egészen addig, amíg a futon új, utána ugyanis összeesik, bekeményedik és büdös dohszagú lesz. Ilyenkor már nem olyan jó dolog a futonon aludni. Hogy megint az legyen, a japán háziasszony, vagy gaijin háziember, amikor teheti, kiakasztja a futonját a napra szellőzni, hogy fellazuljon és újra illatos legyen. A futonszárításra legalkalmasabb évszak a tavasz és az ősz, hiszen télen hideg van, nyáron pedig minden csöpög a párától, a legalkalmasabb nap pedig a szombat és a vasárnap, hiszen hétköznap munka van.

Így hát, ha egy napos tavaszi hétvégén a blogger, és/vagy a bloggerné, elmegy sétálni Tokyó lakókerületeibe, fűnyírás és kocsimosás helyett ez a látvány fogadja:











3 megjegyzés:

  1. Az sem elhanyagolandó hátránya a lakberendezésnek, hogy párás időben (mikor nem párás?) a tatami egy takarításra szoruló istálló szagát árasztja magából.

    VálaszTörlés
  2. Valami nekem azt súgja, te nem igazán szeretsz tatamis lakásban lakni... pedig jó az, én szerettem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon családias, otthonos hangulata van, szerintem. Azt hiszem, nem is helyek hiányoznak, csak egy-egy ország bizonyos hangulatai.

    VálaszTörlés