2011. július 10., vasárnap

A tányérszkenner

Ebéd a Fontos Kliensnél. Mivel délelőtt is, délután is dolgozunk, ezuttal nem flancolunk; csak egy gyors ebédre van idő a céges cafetériában. Itt a szokásos választék fogad: standard japán egytálélek viszonylag széles választéka, sült hal, hiyashi-chúka, teriyaki-chiken, curryrizs, satöbbi, mellé kis tálakban kiegészítő fogásocskák, no meg persze az elmaradhatatlan rizs és misoshiru, nem nagy durranás, de teljességgel ehető cuccok.

Minden fogásnak fel van tüntetve az ára, az árfekvés igen kedvező*! így amikor összeszedem az ebédemet, mennék a pénztárhoz, hogy fizessek, ám a többiek integetnek, hogy majd utána. Hát jó, akkor utána. Gyorsan végzünk az ebéddel, nekem teriyaki-csirke, kis okura katsuóbusival, valamint csípős babcsírasaláta, rizs+misoleves, menjünk akkor hát fizetni! Tálcáinkkal elvonulunk a shokudó sarkába, de ott sincsen pénztárosnéni, helyette csak egy automatizált, futószalagos tányérleadó, most akkor mi lesz?



















Hát az lett, hogy rátettük a tányérunkat a képen látható kis asztalkára, mire a képernyőn felvillant a fizetendő összeg. Vagyis az asztalka konkrétan beszkennelte a tányérokat! Házigazdánk pedig céges belépőkártyáját odacsippentette jobb alsó sarokban található fehér kütyühöz, így fizetett, a játékbirkózás ezúttal elmaradt, de az eggyel feljebb levő fekete dobozzal akár a metrós PASMO vagy SuiCa kártyát is használhattam volna.

Hát akkor, megvolt a mai japánkütyü is...

-------------------------------------------------

* ez azt jelenti, hogy NAGYON sokat kell enni, hogy 600 yen fölé menjen ceh, ez most úgy ca. 1500 HUF, ez még a hazai fizetésekkel sem kölönösebben sok. Persze ez nem szabadpiaci, hanem megtámogatott, belső, céges ár.

4 megjegyzés:

  1. Ilyenről se hallottam még! Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Nalunk a menzan 3 arbaitozo diak vegzi el ezt a munkat. :)
    Az arak viszont itt is eleg baratiak.

    VálaszTörlés
  3. neeeh... mi lesz a kovetkezo?

    VálaszTörlés
  4. Valszeg, hogy az ember átsétál egy kapun és közvetlen a gyomrába kukucskálnak....

    VálaszTörlés