2014. május 24., szombat

Állományapasztás

Villámcsapásként ért minket a hír, hogy hamarosan drasztikus lépésekkel szabhatnak gátat a maszkotok mértéktelen szaporodásának. Osaka kormányzója, bizonyos Ichiro Matsui, a minap riporterek előtt elmondta, hogy sokallja a yurukyarák számát, csak Osaka prefektúrának 42 hivatalosan is elismert maszkotja van, és kívánatosnak tartaná, ha kisebb számú, de ütőképesebb yurukyara-csapat segítene a kormányzati célok kommunikálásában.

Nem minden maszkot hagyja annyiban: az első kyara-tüntetés a jogaikért
Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a kormányzó pontosan hogyan képzeli az állományapasztást: vajon feleslegesnek ítélt maszkotokat összegyűjtik és kíméletesen elaltatják, vagy mesterlövészek fogják egyesével kilőni őket? Semmi esetre sem lenne azonban jó, ha a munka nélkül maradt yurukyarák felügyelet nélkül kószálnának a városban, bandákba verődnének, neadj'Isten az alvilág hálójába kerülve drogkereskedés, prostitúció és egyéb üzelmek részeseivé válnának.

Nagyon úgy néz ki, hogy ez már egy gyűjtőtábor
A magam részéről a humánusabb megoldásnak vagyok a híve: ha már mindenképp szükség van a maszkotok ritkítására, yurukyara-otthonokat kellene létrehozni, ahol a kiöregedett maszkotok megfelelő felügyelet és orvosi ellátás mellett békésen élhetnék le öreg napjaikat. 

------------------------------------

Részletesebben itt (angol). A yurukyarákról már posztoltunk korábban is, itt, itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése