2020. május 10., vasárnap

Furcsa Setagaya

A céltalan kóborlás különösen alkalmas random furcsaságok megtalálására. Nevezetes helyeket előre kitervelve is meg lehet találni, de az igazi "only-in-Japan" dolgokra tényleg nincs útikönyv. Most néhány ilyet mutatok be, a környékünkről.

Járvány idején nem árt az óvatosság, ki tudja, hogy a köztéri szobrok biztonságosak-e? Külön felhívnám a figyelmet a maci csipkés maszkjára, nem, nem állítom biztosra, hogy ez egy női fehérneműből készült, de...



Köztéri szobrokra maszkot tenni már a már az egész világszerte afféle mozgalom lett, így nem állíthatom, hogy ez egy akkora nagy nóvum, no de az autókra! az azért mégse annyira elterjedt. Így valóban nyugodtan lehet menni a forgalomba, biztosan nem fertőzünk meg más autókat!


Persze ez nem a koronavírus miatt van, hanem a #nemfértbe egy alkategóriája. Hogy mi is az a nemfértbe, arról itt olvashattok. De azért álljon itt egy kép a legutóbbi idők gyűjtéséből!


Ha pedig már végképp nem fért be, akkor legalább használható lesz az autó, mint plüssállat-napozóhely. Egy vasárnap délelőtt ezt láttam a környékünkön, sajnos nem tartják be a szociális távolságtartás szabályait...:


Kawai (cuki) szörnyekben Tokyó mindig is erős volt, íme egy újabb bizonyíték, a sárkányos játszótér:


A japánoknak persze nincs szükségük kitalált mese-sárkányokra, van nekik igazi is. Igazi megtiszteltetés, hogy amikor biciklizés közben véletlenül rábukkantam a TOHO STUDIOS-ra, Godzilla ennek a stúdiónak a gyermeke, a bejáratnál a King of the Monsters személyesen fogadott! 


Más szörnyek is jól érzik itt magukat Tokyóban, King Kong osztályú szuper-gorillából például már kettőt is találtam a környéken:


A képregények köztudottan kedveltek Japánban, de azért nem minden szuperhősnek jön be ez az ország. Pókember például úgy tűnik, bajba került, kissé be van szorulva, akárcsak mi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése