2012. július 18., szerda

All sorts of bikes - 9

Megy az ember az utcán, és jön vele szembe egy Lamborghini. Na most ez Tokyóban, különösen Roppongi környékén, egy no-event, de ha az a Lamborghini egy bicikli, az már mégiscsak más... arra azért felkapom a fejem. De korai az öröm, mert bejelez a gagyiradar! Olcsó, hegesztett fémváz, gyenge lengéscsillapítók, vacak fékek, sajnos a képen nem látszik mindez teljes mivoltában, de higgyétek el nekem.
Tulajdonképpen rejtélyes az ügy, mert a márkajelzés elég igazinak tűnik és Japánban már rég nem divat a hamisítás. De valahogy nem tudom vizualizálni magamban amikor Ferruccio Lamborghini* úr unottan megvonja a vállát a prototípus láttán és int, hogy hadd szóljon. A Gagyilambó nincs egyedül, tömegesen mozognak a városban pl. a Hummer bringák, amelyek ugyan elsőre nagyon macsósak, de egy  komolyabb eső után szétrohadnak, mondjuk nem meglepő, mit is lehet várni 25.000 yenért errefelé? Pedig a betűtipus itt is igazi... De ha a márka tulajdonosának jóváhagyása nélkül megy a dolog, akkor vajon miért nem indít a Lamborghini és a Hummer irdatlan nagy pereket? Nem lenne nehéz; Hummereket nem a nigériai felhajtók árulják titokban Roppongiban, hanem a Don Quijote nevű mindenes-bolt, a főutcán. 
Félreértés ne essék, vannak jó bringák Tokyóban, sőt! de azokat nem az ilyen műmájer brand-extentionoknál kell keresni, hanem az igazi kerékpármárkáknál. Példának okáért itt van rögtön egy szépség:
Hát efféle kérdéseken rágodva hánykolódok mostanában álmatlanul az egyre fülledtebb tokyói éjszakákon... 

 ------------------------------------------------------------

* Jó-jó, tudom, a Lambó elnöke már régen nem ő, hanem Stefan Winkelmann, hiába, Audi konszern! de valljuk be: az feleennyire sem hangzik jól.

6 megjegyzés:

  1. A heggesztett váz nem a gagyiság jele. Hogyan lehet még a csöveket illeszteni, ragasztva?
    A technológiákat nem ismerem, mindenesetre nagyon fasza bicajok is heggesztve vannak és még csak le sincs szépre csiszolva, ahogy sztm a sima felületűeknél csinálhatják.

    VálaszTörlés
  2. Uh... the Lamborghini please :-)!

    VálaszTörlés
  3. @Bóca: jó-jó, persze, igazad van. De egy Lamborghini biciklitől én minimum karbonvázat várok el!
    @Alessandra: wrong choice! you should go for the Bianchi. The point of the post is that both the Lambo and the Hummer are cheap fashion accessories with terrible parts.

    VálaszTörlés
  4. Pedig eléggé gagyi lesz az... a Sekichu nevű barkácsáruházban szaladtam bele a teljes kínálatba, van Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo, Chevrolet, Renault... 40 ezer yen körüli áron.

    Itt vannak e:

    http://item.rakuten.co.jp/sekichu/c/0000000890/?p=2&type=all

    VálaszTörlés
  5. Nem semmi... Ferrari 32.800 yenért. A hülyének is megéri.

    VálaszTörlés
  6. Azt hittem ez csak nekem faj, orulok hogy masnak is feltunt. Amin csodalkozom, hogy az otthon oly divatos nakamura k bol meg egyet sem lattam. Lehet koreai.

    VálaszTörlés