2012. április 5., csütörtök

Kiss József, vasárnap délelőtt

Kichijóji, becsületes nevén Kiss József, városnegyede ideális választás egy békés, áprilisi vasárnap délelőttre: van szilvavirág (még), cseresznyevirág (már), csónakázótó (mindig) és jó idő (néha). Mindazonáltal, biztos ami biztos! bizottságunk; Judit, Marci barátom és az Önök fáradhatatlan japánbloggere, bónakovács, elment, hogy ellenőrizze, rendben mennek-e a dolgok? jól viselik-e magukat a teknősők? szabályosan nől-e a fű? meg ilyenek. Az alábbiakat tapasztaltuk:

A hattyúhajók töretlen népszerűségnek örvendenek; Japánban nincs valamirevaló csónakázótó hattyúhajó-flotta nélkül, szegény Wagner ha tudta volna, mivé fajul Lohengrin legendája, feltehetőleg már az első felvonás közepén vízbe fojtja
Egy Hattyúhajóért félórás sorállás van, míg a csónakok nagyrészt üresen állnak
Sétáltatni lehet gyermeket vagy kutyát, az utóbbiból egyértelműen több volt. Lényeg, hogy über-hercigül fel legyenek öltöztetve, a gyerekekkel általában nincs is baj, de sajnos még továbbra is akad egy-egy szégyentelen pucér kutya, tenni kellene végre ez ellen már valamit! 
Keresd a Batdogot!
És ha valakinek mindez még nem lenne elég, íme a "Ki a legelmebetegebb kutyatulajdonos?" verseny mai győztese:
Jobbra! Nem hallod, te...!
Aztán persze, hozzám hasonlóan, lehet fotózni rogyásig; egymást, gyereket, kutyát és főleg szilvavirágot, cseresznyevirágot, valamint ezek tetszőleges kombinációit is, figyelemre méltó pl. a "kutyuli szilvavirággal" kombináció, nem beszélve a mindezen témákat kényszeresen megörökítő fotósokról. De azért vannak még olyanok is, akik a képrögzítés hagyományosabb, analóg módozatait kedvelik.
Vajon hány terabájt telt meg ma?

Végül ne feledkezzünk meg magáról a cseresznyevirág-partiról, hiszen ilyenkor a hanami az alaptevékenység. A folyamat itt az un. bashotori-val kezdődik, vagyis a kopasz kimegy kora reggel és foglalja a helyet, még szerencse, hogy mindeközben lehet inni, aludni és ismerkedni, vagy bármelyik kettőt a háromból. Utána jön a hanami lényegi része, a mértéktelen zabálás és berugás, ennek részleteibe most nem mennék bele, bővebben itt, de a lényeg az, hogy a hangulat sokat emelkedett a séta végére. 

A bashotori és a hanami 

Miután Bizottságunk ellenőrzése során Kiss József vasárnap délelőtti tevékenységét az előírásoknak megfelelőnek találta, egy közeli rámenesbe vonult el ebédelni. De erről majd legközelebb.

6 megjegyzés:

  1. Vidám bejegyzés, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi én is, ez tényleg vidám bejegyzés lett! :-D

    VálaszTörlés
  3. A motoros kutya dobozán Harley Davidson embléma. A bestia!
    Easy Rider, Kiss Józsefben.

    VálaszTörlés
  4. Prágában is úszkálnak hasonló hattyúk, vízibicilik, az is nagyon szép látvány. Gondolom a kilátás is nagyon remek egy ilyen állatból.

    VálaszTörlés
  5. Az Inokashirakoen mellett laktunk 3 évig, ez a poszt most könnyeket csalt a szemünkbe...

    VálaszTörlés
  6. Én is Mitakaban laktam 2 évig, kichijojiból mentem minden reggel suliba, a parkban meg számtalan órát töltöttem olvasva, a bennszülötteket tanulmányozva. Hiányzik...

    VálaszTörlés