2012. március 30., péntek

Maszkparádé

Kimenő influenza- és bejövő pollenszezon van, nem csoda hát, hogy a maszkőrület csúcson pörög, tőlem nem független megfigyelők szerint úgy 20-30%-os a maszkviselők aránya, így nem tartott sokáig Shinjukuban levadászni pár tucat maszkos nénit-bácsit-fiút-lányt-gyermeket, íme egy kis kollekció.


Ezt látva talán már nem is annyira meglepő egy volt kollégám kijelentése, aki, miután látván, hogy maszkban ül az asztalánál, jobbulást kívántam neki, kifejtette, hogy nincs semmi baja, csak szereti hordani.

----------------------------------

És még egy ráadás: a Maszkos Szörny

4 megjegyzés:

  1. itt folyamatosan 95% feletti a maszkos arany. egyszer kerdeztem valakitol, mi ertelme olyan maszkot viselni ami egyaltalan nem ved meg semmilyen korokozotol...(az orvosi maszk pl ilyen. ha jol tudom csak a kivulallokat vedi meg a maszkot viselovel szemben!) - valasz: megszokasbol

    VálaszTörlés
  2. Hát, két évvel ezelőtti utam során megtapasztaltam, hogy Vietnam ilyen szempontból tényleg példamutató, nem szeretnék ott bacilus lenni... Ott még szinkoordinált szetteket is láttunk, pl. robogókézvédő és szájmaszk ugyanabból az anyagból, ugyanazzal a mintával. Bár tegnap Tokyoban is láttam egy csinos csajt, fekete ruhában, fekete szájmaszkkal.

    VálaszTörlés
  3. Igen, éppen mondani akartam, hogy hiányolom a más területen már annyira megszokott japán kreativitást... hogy-hogy még nincsenek színes maszkok?
    Nem csak azért hordják mert Trendi? Vagy inkább olyan Animés? :-D

    VálaszTörlés
  4. Talán ilyen is van de a pollen és az influenza azért még fontosabb szempont.

    VálaszTörlés