2011. február 13., vasárnap

Szilvavirágzás 2011

Két nap trutymóesés után, hóesésnek tudniillik ez aligha volt nevezhető, kisütött a nap és mi rohantunk Kórakuenbe umét nézni.


Talán nem kell külön mondanom: nem voltunk egyedül. Ha virágzik a szilva, vagy: kamélia, cseresznye, írisz, azálea, lila akác, no meg persze a kóyó, az őszi levelek, a japán ember szalad, rohan, és nem felejti el magával vinni képrögzítő alkalmatosságát, a helyszínre érve pedig dühödten dokumentál. Tíz évvel ezelőttig a nyersanyag ára még némiképp gátat szabott a tobzódásnak, ám a digitális korszak beköszöntével leomlottak a falak és megkezdődött a fékevesztett fotó-szaturnália, ami azóta is tart. A cél, hogy az összes szilvavirág az összes lehetséges szögből, az összes elképzelhető kamera-beállítással, mindenki által le legyen fényképezve. Ez konzervatívan számolva is egy kilenc szabadságfokkal bíró rendszer, és akkor az időfaktort még nem is vettem figyelembe! így eltelik még egy kevés idő, míg elérik a célt, de odaadásukat látva nincs kétségem, hogy egy szép napon ez megvalósul.
A blogger egy darabig unottan fotózgatja a szilvavirágokat, ám egy idő után nem tud ellenállni a csábításnak, és elkezdi a fotósokat megörökíteni. Az összeset, az összes lehetséges szögből, az összes... na de ezt már tudjuk.

4 megjegyzés:

 1. A sok virágzó gyümölcsfa láttán az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés:
  Mit csinálnak a rengeteg érett gyümölccsel? Van ott valaki, aki szakszerűen pálinkát főzzön belőlük? :-)

  VálaszTörlés
 2. Ezeknek nincs gyümölcse, csak virága. A sakurának szinúgy, a Cs-vitamin ismeretlen. Pálinkát rizsből, édesburgonyából, búzából főznek (az un. aomori ill. shóchú).

  VálaszTörlés
 3. Amúgy én munkatársaim is kérdezték mikor délelőtt néztem a képet, hogy mi lesz a terméssel :)
  Meg is jegyeztem látszik rajtuk, hogy lehet már agyba-főbe pálinkát főzni, mindenki azonnal arra gondol XD :)

  VálaszTörlés