2010. április 13., kedd

Párhuzamok, második évad

A történet folytatódik. A választáson a kormányfőt és hosszú éveken át ellenzékben setyvedő pártját elsöprő, földindulásszerű többséggel választották meg, az addigi kormánypárt összeroppant és súlyos, tartós válságba zuhant.

A választások előtt az ellenzék számos népszerű igéretet tett az állami szolgáltatások árának csökkentéséről és ezzel együtt becs'szóra megigérte a választóknak, hogy nem fog adót emelni. Az új kormányfő nagy lendülettel állt neki a munkának, de csakhamar kiderült, hogy azért ez ennyire nem egyszerű. A dolgok nem nagyon haladnak előre és most már egyre többet hallani adóemelésről is. Aztán csakhamar az is kiderült, hogy a politikai korrupció megszüntetését zászlóra tűző új kormánypárt maga sem az a kimondott szűzkislány, ha saját pártja finanszírozásáról van szó; illegális, vagy jó esetben is bizonyítatlan eredetű pártadományok, a kormányfő hibás adóbevallása, bizalmasának zavaros ügyei, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a közvélekedés ma már pont olyan korruptnak tartja az új kormányzatot, mint a sokat szidott korábbit.

Mindennek eredményeképpen a kormányfő beiktatásakor még toronymagas, 77%-os népszerűségi indexe jelenleg 32% és a tendencia lefelé tart. A nép csalódott és dühös; nem ezt igérték! mondogatják az emberek és kiábrándultság egyre nő...

Nem, nem a jövőt vizionálom, ez már a JELEN, kérem tisztelettel. Csak éppen nem Magyarországon, hanem Japánban, hol is másutt, hiszen erről szól a blog. Meg egyébként is; nálunk ilyen nem fordulhat elő.

8 megjegyzés:

  1. különben is:
    "...minden egyezés a hazai (OFF: esetleg közeljövőben beálló) helyzettel csak a véletlen műve..."
    hahahahaaaa :D

    VálaszTörlés
  2. Valahogy itthon is ez lesz :)

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk a párhuzam annyiban sántít, hogy nálunk már egyszer próbáltak kormányozni. Nagyon remélem, hogy tanultak akkor belőle.

    VálaszTörlés
  4. Egy rövidebb időre bepróbálkoztak már a japán szocik, '94 körül, de nemokára visszajött az LDP. Na jó, persze, minden hasonlat mindig sántit. Itt pl. nem radikalizálódik a nép. De azért az alaptendencia: populista igéretek --> csodavárás --> csalódás, az eléggé hasonló. A kérdés, h utána mi jön...

    VálaszTörlés
  5. "A nép csalódott és dühös; nem ezt igérték!"

    Ez itthon nem így lesz, mert ha jól megfigyeled, valójában semmit sem ígértek a kampány során.

    VálaszTörlés
  6. "A dolgok nem nagyon haladnak előre"

    kétharmad nélkül nehéz is

    VálaszTörlés
  7. ja, csak érdemes elgondolkodni azon, hova tűnt a nagy támogatás :) ami itthon is eléggé meg fog törni.

    VálaszTörlés
  8. A politika a világon mindenütt ugyanaz, hisz mindenki meg akar gazdagodni. Nemzetiségtől függetlenül az emberek kapzsik.

    VálaszTörlés