2010. április 10., szombat

A cseresznyevirág íze II.

Belátom, a cseresznyevirág aránytalanul sokszor szerepel az elmúlt hetekben, de a szezonnak nemsokára vége, már hullanak a virágszirmok, így még egyszer, utoljára szeretném megidézni azt a bizonyos ízt...

















Levadásztam az eredeti wagashit, a cseresznyevirág-édességek népes családfájának alapítóját. A neve sakura mochi. A fehér, ragacsos rizs vörös, édes babpasztát rejt magában. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak. Szokni kell, de finom.

1 megjegyzés:

  1. fiuk-lanyok, ez a kep egyszeruen csodalatos lett! es meg nem probaltam, de azt hiszem ez a kedvenc mochi-m! hova kell menjek beszereznem?! :)

    VálaszTörlés