2014. június 24., kedd

Vébé (majdnem) múltidőben

Mire hozzájutottam, hogy írjak a focivébéről, már szinte vége is, hiszen nem sok remény van, hogy a japánok továbbjussanak. Matematikai, ahogy azt szokták mondani, az persze maradt, csak hát a focit nem függvényekkel és egyenletekkel játsszák, hanem lábbal,  fejjel, na és persze szívvel. Ez utóbbiból nem vettem észre, hogy hiány lett volna a Kék Szamurájoknál, micsoda 1 hülye név! gondolom továbbra is, tehát akkor az előző kettő valamelyikével lehetett a baj.

Pedig szerettem volna megírni, hogy jó kis szerethető csapata van most a japánoknak, és hogy Zakku, vagyis Zaccheroni, az olasz szövetségi kapitányuk milyen frenetikus népszerűségnek örvend, valamint azt, hogy Japán akár a nyolc közé is juthat, szerencsére ettől a blamától megmentett az elfoglaltságom.

Ehelyett arról tudok csak beszámolni, hogy a japán vébéláznak úgy tünik, hogy vége lesz, még mielőtt valójában elkezdődhetett volna. A minap ugyan, munka előtt beültünk a tárgyalóba megnézni a japán-görögöt, de nem sok köszönet volt benne, a kollégák fegyelmezetten elkönyvelték, hogy akkor hát ennyi.

Most épp Szingapúrban vagyok, mindenféle tárgyalások mennek reggeltől-estig, Ezek kerete a jelen időszakkal konform, kulturált keretek között zajlik: a meeting első 5-10 percében megbeszéljük az éjjeli eredményeket, hát igen, Brazilianak nem kellett mindent kiadnia magából! majd miután letárgyaltuk a letárgyalnivalókat, búcsúzáskor még csevegünk egy keveset az aznapra esedékes meccsről, gondosan titkolva, hogy tulképpen igazából nem is szeretjük azt a csapatot, akinek a kliens drukkol. Partnereim, nem csak az expatok, de a vébére garantáltan az idők végezetéig sem kijutó helyiek is, kultúremberhez méltó, intelligens véleménnyel bírnak az olasz középpálya hiányosságairól, az orosz kapus formaingadozásairól, de még Japán esélyeiről is Kolumbia ellen.

Japánban az ilyesmi nem jönne ki jól, semmi komolytalankodás, erről majd csak maximum ebédszünetben ildomos fecsegni. Na de majd talán, ha jól megverik Hondáék Kolumbiát, a görögök meg Elefántcsontpartot egy kicsit... 

Majdhatalán.

1 megjegyzés: