2013. szeptember 26., csütörtök

Jégbedermedt nyár

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, vagyis az utolsó tájfun óta esténként már érezhetően hidegebb van, szépen gömbölyödött a szeptemberi aratóhold, megjelentek a nyulak és ősziesre fordult már a wagashi-választék is.

A napokban Akasakában, ebéd után valami édesre vágytam és arra lettem figyelmes, hogy féláron kínálják a nyári wagashikat. Hogy mitől nyári egy wagashi? Elsősorban, mert hűsít: vagy a hőmérsékletével (fagyi, kakigori), vagy az állagával (zselé), vagy asszociáció útján (pl. vízkék színű). Én ugyan télen is szeretem a fagyit, a zselékért meg nyáron se rajongok, de ez csak olyan egyéni különcködés, ami megzavarja a kapitalizmus olajozottan működő gépezetének működését.


Fentieket belátva, na meg mert olcsó volt, engedelmesen vásároltam egy félárú zselét. A csomagolópapír teljes összhangban van a beltartalommal; a félig áttetsző washi papír takar, de közben  megmutatja a lényeget. A papír alól előbukkan a hűvös, víztiszta zselében lebegő sárgabarack, mint egy jégbefagyott kövület. Nem is kell megenni, úgy tökéletes, ahogy van.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes a blogod, örülök, hogy megtaláltam :)

    VálaszTörlés
  2. Először a fotódat néztem meg és pont ugyan azt gondoltam, amit végül aláírtál: "Nem is kell megenni, úgy tökéletes, ahogy van." :) Ha beleharapsz, vagy belevágsz a villával, akkor szertefoszlik a varász:)

    VálaszTörlés
  3. Mennyi a ,szavatossági idejük ezeknek az impresszív finomságoknak?

    VálaszTörlés
  4. Max. 3 nap, de van olyan is amit reggel csinálnak és estig meg kell enni.

    VálaszTörlés