2013. augusztus 5., hétfő

Egy darab Kalifornia

Igértem, hogy beszámolok a másik kedvenc omotesandói kávézónkról, igaz, ez már majdnem Shibuyában van, a "STREAMER"-ről. Nahátakkor.

A tulajdonos-barista, Hiroshi Sawada, 2008-ban az első ázsiai győztese volt a Tejeskávéöntő Művészeti Világbajnokságnak (Latte Art World Championship), igen, megérett a világ a pusztulásra! méghozzá rekordmagasságú pontszámmal, ami újabb példa arra, hogy ha a japánok komolyan beleállnak valamibe, akkor előbb-utóbb ők lesznek a legjobbak.

A zászlóshajó itt alapvetően a latte, de ezalatt nem azt a kiherélt löttyöt kell érteni, amit a Starbucksban adnak, hanem olyat amiben bőven van anyag is, értem ezalatt az eszpresszót. Egy méltató weboldal szerint a latte "silky and syrupy with hints of citrus complementing the delicate acidity", jó, akkor legyen ilyen, én megint csak arra szorítkoznék, hogy szerintem is nagyon jó kávéjuk. És persze mindehhez jön Sawada-san latte-artja; elképesztő virágminták, amit laza csuklóval önt fel a tejhabra. A legszebb akkor lesz, ha az extra nagy lattét kérjük; ilyenkor a levesestányér méretű méretű csészébe a Mester garatáltan sajátkezűleg rakja fel a remekművet.
A kicsi és a nagy latte (pic by coffeedrinkersmakebetterlovers.wordpress.com)
Emellett persze van eszpresszó, macchiató, sőt, jegeskávé is, nem is akármilyen. és az árak is egészen elviselhetőek. De nem csak a kávé miatt érdemes járni ide, hanem mert a STREAMER nagyon kellemes, laza hely, ráadásul nem azzal izzadtságszagú lazasággal, amit Japánban nemritkán lehet tapasztalni, hanem olyan nyugatiparti, felnőttebb módon. A közönség magja alapvetően deszkás-bringás-iPados hipszterarc, magas gaijintartalommal, de hát a menő helyeket mindenütt a világban az expatok futtatják fel. A design passzol a vendégekhez, letisztult, egyszerű fapultok magas székekkel és néhány kanapéval, és mindenfele sok-sok konnektor, ezek is azt üzenik, hogy chill out and go online. A fadló is fából van és mindent pörköltkávészagú, nem kis részben azért, mert a hátsó traktusban, ahol Sawada-san birodalma van, a staff nem aggódja magát halálra, ha kiszóródik egy kis pörköltkávé a földre, majd összesöprik este. A falon jópofa artworkök: például három kifordított skateboardra ráfújva a baristabajnok egyik emblematikus alkotása. A weboldal is szépen össze van rakva, bár nem értem, hogy miért New York-i környezetben vannak a fotók, amikor az egész hely annyira, de annyira San Francisco...
Bringák a STREAMER előtt, nanáhogy fixik...
Nem vagyok kifejezetten Amerika-mániás, de ez a kis Kalifornia itt határozottan tetszik, terjeszkedhetne...

-------------------------------------

UI: terjeszkedik. A STREAMER-nek már két üzlete is van Shibuyában, ilyen jól néz ki a másik, és Osakában is nyitottak egyet.

Belül sajnos nem lehet fotózni, ezért a képeket kénytelen-kelletlen egy másik blogról nyúltam, nekik volt engedélyük vagy nem voltak ilyen szívbajosak:
Köszi, coffeedrinkersmakebetterlovers.wordpress.com!

Ja és aki arra jár: itt van a shibuyai főüzlet:

View STREAMER COFFEE COMPANY in a larger map

4 megjegyzés:

  1. Seattle neveben nagyon serto, hogy a jo kavet SF-val azonositod:) Nincs ezen a listan sehol Frisco: http://www.usatoday.com/story/travel/destinations/2012/11/01/10-best-cities-for-coffee-in-the-world/1672593/ , de persze jogos a felvetes, a nyugati part helytall rendesen. Egyebkent jo az iras, ahogy megszoktuk!

    VálaszTörlés
  2. Hát, biztosan azért a részrehajlás, mert Seattle-ben még nem voltam, SF-ben meg ellenben többször is és nagyon birom. De akkor maradjon a közös nevező, a nyugati part.

    VálaszTörlés
  3. Szivesen kiegyezek ebben, kulonosen mivel en meg me'g nem voltam SF-ben, de most ma'r hamarosan bepotlom.

    Sok-sok merfoldet kell me'g megtennem, hogy erdemben hozzatehessek a temahoz, addig csak erre futotta.

    (Elnezest, csak utolag lattam, hogy 'Unknown' neven futott a megjegyzesem, utolag ma'r javitani sem tudom, de ez ma'r talan jo lesz...)

    VálaszTörlés
  4. Semmi gond...:) SF biztosan tetszeni fog!

    VálaszTörlés