2010. szeptember 1., szerda

Kápolna a nyolcadikon

Az ember egy hotel nyolcadik emeletén sok mindenre számít, uszoda, konferenciaterem, helikopterleszálló? de egy komplett XIV. sz-i németalföldi kápolnára azért talán annyira nem. Valahogy idefújta a szél? vagy a helyi helyi gyülekezet pont ezt a helyet találta alkalmasanak Isten Házának megépítésére? A rendszeres olvasók bizonyára már tudják a választ; a bridal business egyik manifesztációjárol van szó, mikor is a hotel fejlesztői, nyilván pontos piackutatások alapján, úgy találták, hogy lenne igény egy kis késő-gótikára Osaka belvárosában és erre az átriumusan kialakított Hotel Monterey nyolcadik emelete éppen megfelelő. A Goedele kápolna állítólag egy hasonnevű belga kápolna pontos mása, fapadostul-üvegablakostul illetve addig tűnik annak, amig meg nem kopogtatjuk a falakat, üresen kong a gipszkarton és nem nézzük meg közelről az építőköveket, 2 cm vastag ragasztott kőburkolat. Szóval, ahogy ez várható volt, az egész kápolna egy nagy, bár ismerjük el, hogy színvonalasan kivitelezett, hasbaakasztás.

A kápolna persze nem áll magában, csak része a házasság-gyárnak, bár a többi helyiség érdekes módon már nem középkori belga, hanem XIX. sz. Habsburg imázsra épül, van itt ám kérem, még magyar vonatkozás is, Palffy terem! no de sebaj, nem kell mindig a kákán is csomót keresni, fő a fiatal pár boldogsága, no meg az a rengeteg megspórolt pénz, hogy nem kellett a násznépet Belgiumba repíteni egy európai esküvő kedvéért.


Utána pedig mehetnek igazi vadnyugati nászútra, Tokyo Disneylandbe.


Ahogy az utcaszintről látszik:


11 megjegyzés:

 1. Az előző bejegyzéshez pont ezt akartam írni - a kedvenc hotelkápolnám.

  Köszönöm a fényképeket!

  VálaszTörlés
 2. Az első pár kép még hihető, de utolsón tisztán látszik, hogy photoshop. :-P

  VálaszTörlés
 3. Nem fake, a honlapjukon is rajta van.
  http://travel.wwte1.com/pub/agent.dll/qscr=dspv/nojs=1/htid=1607901/crti=4/hotel-pictures

  VálaszTörlés
 4. Ezen még jobban látszik: http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/4643365.jpg

  VálaszTörlés
 5. azert ez szerintem zsenialis :) az utobbi kepen telleg jobban latszik. a virusepiteszet magasfokon haha. es elotte van egy kis fedett piazza...?

  VálaszTörlés
 6. ....amugy pont emiatt kivancsisagbol osszehasonlitottam a nepsuruseget osaka es saigon kozt. osaka 11 836 fo/km2. itt a belvarosban a legkevesebb harmincezer

  VálaszTörlés
 7. ???? Can you tell me in English what is that???

  A church inside an hotel? For weddings?

  VálaszTörlés
 8. Yes, it is. A chapel made after a XIV century Belgian chapel, on the 8th floor of a hotel in Osaka. All fake... this pic tells all: http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/4643365.jpg

  VálaszTörlés
 9. @KRZ ja, befigyel a piazza is, ahogy kell, így már három ország és stílus keveredik. Igazából akkor lenne virus-építészet sztem, ha utólag éoítették volna a kápolnát, de ez láthatóan tervezetten, egy időben épült. De azért így sem rossz.

  VálaszTörlés
 10. @KRZ
  Japán legsűrűbben lakott része Oszaka 東城区 Higashijo-ku nevű kerülete, ahol több, mint 19000 ember lakik 1 négyzetkilóméteren.

  Ezt Yokohamában találtam egy hotel tetején.
  http://picasaweb.google.hu/lh/photo/mBgvTGZqFgVOOKja9uZ94A?feat=directlink

  Mikor a スカイビル-n jártam, én is gyanakodva méregettem ezt a homlokzatot, de nem jártam még a hotelben.

  VálaszTörlés