2010. április 8., csütörtök

Hogyan nem szavaztam Tokyóban?

Itt állok és csak nézek bután, hogy hogyan is kerültem akaratlanul a közepébe a nulladik számú választási visszaélésnek? maradjunk inkább a bénázásnál.

Az ember reggel felül a biciklijére, körülötte fázósan erőlködnek a cseresznyevirágok, legurul Mitára, a nagykövetségre, nagyot köszön, borítékot kap, majd a szavazófülke magányában* ikszelget, kimegy, átad, aláír ezt-azt, kicsit parolázik, majd távozik, remélve, hogy volt némi értelme a mutatványnak. Aztán jön a hír, hogy egy fenét! megy a kukába majd' az összes. Minden tiszteletem az éber honfitársamé, aki észrevette, hogy nem ezt a borítékot kell aláírni, hanem amazt, talán ő volt az aki Fukuókáról jött fel szavazni? mert, hogy állítólag ilyen is volt, az majdnem 900 kilométer, olyan, mintha valaki Frankfurtból vagy Kievből jönne haza direkt a választás miatt.

Nincs ez így jól, valaki megint, nem először, nem tette a dolgát, csorbult a választói akarat, állapítják meg a bölcs politológusok, az OVB sajnálkozik, de megismételt szavazás nem lesz, mert az "kivitelezhetetlen", node miért is? kérdem én halkan, ha biciklire ülni vagy Fukuókáról iderepülni nem volt olyan kivitelezhetetlen?

----------------------------------------

* ez Tokyóban egyébként konkrétan egy ca. 6 X 8 méteres, bőrfotelekkel és szárított földművesekkel berendezett szobát jelentett, a Teszvesz város videóján meg is megtekinthető (a bejegyzés végén)

11 megjegyzés:

  1. De ki volt az, aki jól szavazott?

    Hihetetlen, és nem tudom, mit éreztem volna, hogy ha két repülőjegy után tudom meg, hogy érvénytelenül szavaztam. :(

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, az nem derült ki. Hát ja, egy dolog szentségelni, hogy korán kellet felszállni a bringára és egy másik, ha... Biztosan nagyot nőtt a nagykövetség fan klubja tegnap.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg le a kalappal az előtt aki észrevette a hibát és miután a szakértők félretájékoztatták, Ő csak azért is helyesen szavaztott. Ha igy volt...

    Hiába, ha biztosra akarsz menni, csináld magad.

    VálaszTörlés
  4. "a nagykovetseg fan klubja"

    Negyedik eve vagyok itt, de meg nem tudnek pozitiv dolgot emliteni a kovetseggel kapcsolatban. Talan majd a majus 1. re szervezett bulin bocsanatot kernek.

    VálaszTörlés
  5. Kirakták a mandinerre bejegyzésedet.
    http://mandiner.hu/

    VálaszTörlés
  6. Névtelen: a kaja a márc. 15-i fogadáson?

    VálaszTörlés
  7. Fukuoka legvonalban 900 km, megvan az 1500 is... :D

    na es csak azert "kivitelezhetetlen" a megismetelt szavazas, mert mint azt otthon a TVben is kinyilatkoztattak: mig odahaza a magyar allamnak 600 Ft-jaba faj egy szavazat, addig egy pl a Tokyo-i kulkepviseleten leadott (es hazajuttatott) 10.000FT-jaba...
    es nem mintha nem a sajat, lelkiismeretesen becsengetett adofizetoi penzembol lenne, de ugy latszik azt tartjak, ha mar itt vagy, neked ugyis mindegy mi van otthon, tehat ne fajjon, ha ervenytelen a szavazatod... :(

    VálaszTörlés
  8. Ha ez akkor történik, amikor én felmentem anno Kobéből, hát nagyon ideges lettem volna...

    VálaszTörlés
  9. Komavari:
    Ti nem kaptatok ertesitest arrol, hogy majus 1.-re szervezni akarnak valami "pikniket" egy parkban? A kovetsegi szakacs fozne gulyast, es meg pogacsa is lesz. (A buli fizetos.)

    VálaszTörlés
  10. Erről nem. Nincs ez kitéve valamelyik blogra? ;)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretnem, ha lenne masodik fordulo Tokioban. A bizottsag szemtol szembe' talalkozna a ket hettel azelotti "ugyfelekkel"...

    VálaszTörlés