2010. április 27., kedd

Faster, Obachan! Kill! Kill!


Farkasszemet néznek egymással, a két rettenthetetlen harcos; az egyiknél katana, a másiknál naginata (lándzsa) és rövid pengéjű wakizashi. Ceremóniálisan meghajolnak, majd a jelre megkezdik a halálos küzdelmet. Először a fekete hakamás ront felemelt katanával ellenfelére, de az a naginatával védi a támadást és rikoltozva ellentámad, ám hiába; a jobb oldali szamuráj kardjával magabiztosan védi a döféseket. Ám ekkor a kék ruhás lándzsáját a földre dobva előrántja a rövid, éles pengéjű wakizashit, félreüti a fenyegetően közelgő katana pengéjét és támadója kezét megragadva, jobbjával markolatig döfi a pengét ellenfele gyomrába, és szabályszerűen belez.
Tündérbogarak, jegyezte meg Marci, amikor elmeséltem neki a küzdelem történetét.

7 megjegyzés:

  1. Na, most exnaginatásként megsértődtem. Naginata az, kérem szépen, nem holmi jari.

    (Illetve hakama, nem kimono :p )

    VálaszTörlés
  2. Hát ha te mondod, akkor kijavitom. Pedig beccszó megriszörcsöltem...

    VálaszTörlés
  3. A naginatát asszem alabárdnak szokás fordítani.

    VálaszTörlés
  4. Komaváry: Esetleg tudsz naginata foglalkozásokról Budapesten? Lenne pár érdeklődő a köreimben, de neten semmi infót nem találtam.

    VálaszTörlés
  5. Nagy animefanként már láttam magam előtt a véres kűzdelmet a leírást olvasva. Élénk fantáziám már a kameraszögeket állítgatta majd a videót elindítva egy előzékeny urat láttam aki hagyta magát lebökni... :)
    amúgy respekt... szerettem volna iaido-t tanulni de sajna egy baleset óta nem tudok többet a sarkamra ülni és elég gyenge már a térdem hozzá... úgyhogy marad a youtube és a bemutatók csodálása :)

    VálaszTörlés
  6. @Józan: Néni az, te! és legalább 80 (klikkelj a "fekete hakamás"-ra...

    VálaszTörlés
  7. na most süllyedek... kumenaszai ... mindezek ellenére respekt... én csak annyit kívánok hogy még 60 évesen is korizhassak a jégen, japánban viszont a látottak alapján teljesen természetes a testmozgás még 70 környékén is. csak remélni tudom hogy egyszer eljutok majd oda és megnézhetem mindezt a saját szememmel is

    VálaszTörlés