2009. december 17., csütörtök

A Két Torony fényei

Van itt a közelben, Roppongiban két torony, az egyik, a Roppongi Hills a Moribiru, a másik, a Midtown pedig a Mitsui Fudósan tulajdona (vajh' melyikben lakik Szauron és melyikben Szarumán?) de ők nincsenek szövetségben, sőt gyanítom, hogy utálják egymást, mert hát ez a két torony ugyanazon a pályán focizik és a kapitalizmus lényege itt is az, hogy le kő' nyomni a másikat, ha nem akarjuk, hogy minket nyomjanak a víz alá.

Ezekben a napokban, amikor a Jingle Bells- és Rudolph, the Rednosed Raindeer szennyezés 135%-al van a megengedett, a mentális egészségre még nem ártalmas határértékek felett és persze minden más területen is dübörög a Karácsony, a kivilágítás-verseny sem maradhat el. Aki szebben világít, oda több ember jön, következésképp jobban fogy az áru, magasabb bérletí díjat lehet kérni az üzletektől, tehát mindent bele! Vizsgáljuk meg, mit tud nyújtani a Két Torony egymással szemben a karácsonyi fények terén!

Roppongi Hillsben egy, önmagában is csinos japánkertet díszítették fel ezer? tizezer? apró kis égővel, mintha csak hidegtűrő, mutáns szentjánosbogarak rajzanának, igazi mesekert, messziről, a magasból a legszebb. A közepén egy kristályképződmény, borderline giccses, de azért szép. Vannak ezenkívül fénylő fák, akár az Andrássy úton, szóval jól néz ki az egész, de lássuk akkor a szomszédvárat is!

A Midtownban az átriumot óriási papírcsipkékkel díszítették föl, iszonyú jól néznek ki és valszeg fillérekből kijött a dekor, ötös! ezenkívül itt is van sok kivilágított fa, sőt vannak még fénycseppek is; ilyet még nem is láttam, egy hosszúkás halogén-izzósor, melyek úgy gyulladnak ki és alszanak el sorban, mintha lecsöppenne a fény, nagyon dögös! Ezenkívül csináltak egy zöldmezős projektet is, miszerint egy zöld mezőre (muhaha) kiraktak szintén magas számosságú halogénizzót és ezt megvezérelték valami kompjuterrel (valahogy az az érzésem, hogy egy Mac laptopról fut az egész) és nyomnak alá egy kis ambiente zenét. Az egész nagyon rendesen ki van találva, érdemes ott maradni és bambulni, ahogy a fények végigfutnak a kertben és szép lassan az egész mező bekékül.
A zsüri* egyöntetű döntése szerint az ez éví Roppongi Kurisumasu Raitingu Kontestu**-t a Mindown nyerte, a győztes pályaműben a zsüri elsősorban az idő tényezőjének művészi interpretációját és a komplex, audió-vizuális élményözönt értékelte. Kúl!

És ezzel a poszttal a Tokyo Reloaded kevéskét megpihen, ez úton szeretnék egy időre elbúcsúzni mindenkitől, aki a Tokyo Reloaded-et olvassa (sőt, még azoktól is akik csak egy fatális melléklikkelés áldozataként jártak/járnak erre!), mert ma elhúzunk telelni és a jövő év elejéig távol leszünk a Tokyó és Japán hívságaitól. Akkor aztán újra belevetem magam a Városba, Tokyo Reloaded will be back with vengeace, hogy a hollywoodi tematikánál maradjunk.

Boldog Karácsony és Szerencsés Új Esztendőt kívánok mindenkinek!

------------------------------------------

* Judit és én
** ez a Roppongi Christmas Lighting Contest akar lenni, katakanául muhaha2

5 megjegyzés:

 1. Nektek is Boldog ÜNNEPEKET! Érezzétek jól magatokat,- várlak "haza",- nem is tudom hogy fogom kibírni fantasztikus írásaid nélkül a következő napokat! MINDEN,MINDEN JÓT!

  VálaszTörlés
 2. lecsöppenő fény bizony a westend tetején is van budapesten - ezt teszi kérem a globalizáció. Persze buék, s stb.

  VálaszTörlés
 3. Kellemes Unnepeket es Boldog Uj Evet!
  めりくり ~ ことよろ ☆彡

  VálaszTörlés
 4. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és nagyon Boldog Új Évet!

  VálaszTörlés
 5. oO És nézem a readerem, hogy miért nincs új blogbejegyzés... (mert felületes voltam). Nos, ezesetben BUÉK, várom a visszatérést. ^^

  VálaszTörlés