2016. február 7., vasárnap

Navégre, Skytree...!

Ma reggel, amikor álmosan kibambultam az ablakon, feltűnt, hogy ritka tiszta a levegő. Most vagy soha! néztünk egymásra Judittal, és elindultunk, otthagyva csapot-papot, a Skytree felé. Régi tartozásunk volt ez már, kezdett ugyanis kínos lenni, hogy már boldog-boldogtalan járt a toronyban, csak mi nem. Ez persze tipikus "hometown effect", mert mi bármikor felmehetünk, ezért soha nem tesszük meg, a megnyitása idején azért halogattuk, mert sokan voltak, mondjuk ez igaz volt, nyáron azért, mert párás a levegő, máskor azért, mert éppen nem értünk rá, most pedig már leginkább csak úgy, megszokásból...

Azért voltak ma is rendesen, még ha nem is a kezdeti idők legendás 3 órás sorai, de 40 perces várakozást most is beígértek. Ám ilyenkor jó gaijinnak lenni, mert a turistáknak van egy külön soruk, ahol némi extra pénzért szinte azonnal felmehetnek, hiszen nekik kevés idejük van. Mondjuk ezt nem biztos, hogy a magunkfajta rezidens gajinoknak szánták, de ezt mi nem hangsúlyozuk ki, és szigorúan csak angolul kommunikáltunk. Ezért nyilván a pokolban égünk majd, vagy büdösbogárként születünk ujjá, kinek hogy tetszik, de hát az még odébb van.... 

Már csak azért is fontos volt ez a kis csínytevés mert így még sikerült elkapni a Fuji-sant, ami, dacára a tiszta időnek, alig negyedórával azután, hogy felmentünk, befelhősödött. Szépen is néztünk volna ki a toronyban, Fuji-san nélkül... Dehát akkor lássuk a képeket végre!

A városunk, nagylátószöggel. Most sem lett kisebb...
Ugyanaz, észak felé nézve
Ime a Fuji-san, még mielőtt teljesen betakaródzott volna
Ginza/Marunouchi és mögötte Roppongi
A tokyói öböl
Azért ne felejtsük el, hogy Tokyó alapvetően ilyen 
A Skytree árnyéka
Az üvegpadlón lenézve
A Skytree alulról
Acélszerkezet-pornó
Ha valaki még több fotót szeretne, van a Skytree-ről egy korábbi posztom is, sok képpel, de csak alulról.

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok, hogy sikerült, pláne a Fuji-sannal megkoronázva!

    Mi másfél éve jártunk Tokyóban, egy gyönyörű szikrázó napsütéses napon célba is vettük a Skytree-t, de sajna nem voltunk jól informáltak (gajin-sor), így szépen beálltam az ott kígyózó sor végére, kb az 1 órás címkéhez, mire jött egy kedves fiatal alkalmazott, és minden sorbanállótól kért valami voucher-t, vagy mit. Én persze heves angol fejrázással tudattam vele, hogy nekem nincs ilyesmim, erre neki nagyon elkerekedett a szeme, és sűrű bocsánatkérések közepette elmagyarázta, hogy pár hétre előre kell foglalni időpontot, hogy az ember egyáltalán beállhasson a sorba. Gyorsan megnyugtattam, hogy semmi baj, ugyanis csak 3 napot leszünk Tokyóban, így akkor inkább csak lentről fotózzuk mi is :))

    Azóta persze lehet, már lecsendesedett a dolog, meg akkor augusztus is volt, ami vélhetően megtolja a látogatókedvet is :)

    VálaszTörlés