2011. október 6., csütörtök

Pokió, Nishi-Azabu 13-14

Olvastam, hogy éppen 25 éves a Macskafogó, és mivel mi régi, hardcore fanoknak számítunk, és igen, mi is utáljuk a MF2-t, elhatároztuk, hogy végre megcsináljuk a régóta tervezett projektet, és megkeressük Fushimisi professzor laboratóriumát. Nishi-Azabu egy köpésre van Roppongitól, biciklivel lazán megjárható, ám a dolog problematikája abban rejlik, hogy olyan, hogy Nishi-Azabu 13-14 nincsen, ez mondjuk nem nagy csoda, hiszen a tokyói címekben többnyire három szám követi a körzet nevét. Arra jutottunk, hogy a szerzők minden bizonnyal kifelejthettek, vagy inkább ravaszul direkte kihagytak? egy kötőjelet, így a 13-14, az vagy 1-3-14, vagy pedig 13-1-4, de mivel ez utóbbi nem létezik, kizárásos alapon marad hát az első. 

25 év persze nagy idő, Tokyóban pont ennyire becsülik az épületek átlagéletkorát, így nem lepődtünk meg nagyon, hogy a felhőkarcoló helyén, aminek első emeletén Fushimisi professzor bérelte az irodáját, ma egy divatos mansion áll. Azért néhány gyanús pofával oldalgó macskát most is lehetett látni a környéken, bár a Kalasnyikovjaikat valahová elrejthették, mert egynél sem láttam.


Grabowski a macskafogó tervrajzaiért ma Pokió helyett vélhetőleg Tekingbe menne és Fushimisi prof nem mikrofilmet rejtegetne a szakállában, hanem valami szoftverkódot. De ez nem baj és már csak azért is nézzük meg újra a filmet, mert akkor hihetőbb lesz, hogy bizony! volt egyszer olyan idő, amikor még Tokyóban Pokióban volt a Tuti.

--------------------------

A nishiazabui rész a Macskafogó Youtube-on található verziójában a 7-ik rész 9:17 percétől a 8-ik rész 5:04 percéig tart (sajnos durván félbe van vágva a jelenet)

5 megjegyzés:

  1. S a csatornafedél ott van még ??? :)

    VálaszTörlés
  2. Jó kérdés... majd megnézzük.

    VálaszTörlés
  3. Azért a mf2 sem annyira szörnyű, persze nyilván nyomába sem ér az elsőnek, de azért szerintem nézhető.

    VálaszTörlés
  4. Hat ez oltari. Ilyen egy igazi rajongo:) Macskafogo... milyen jo is volt.

    VálaszTörlés
  5. Tisztelet a szent őrülteknek.

    VálaszTörlés