2019. április 20., szombat

A legrondább ház

Írtam már egy párszor házakról, meg mostanság az Instára is rakok fel (főleg) építészeti képeket, amik tetszenek, van belőlük jónéhány, ezt olvasva, és a japán építészeti magazinokat nézegetve, az hihetnénk: ronda ház itt nincs is. Pedig dehogy.

Most nem arról beszélek, ha valami csak úgy ronda, mert nem volt rá pénzt vagy mert nem foglalkoztak azzal, hogyan néz ki, hanem arról, ha valamit nagy műgonddal és egy rakás pénz elköltve csináltak rondára. Itt van például ez a csoda, Shinjuku mellett az NTT DoCoMo épülete, hivatalos nevén az NTT Docomo Yoyogi Building. Kérem, ne tévesszen meg senkit sem, hogy a kép szép. Az az én érdemem, és persze a kertészé, valamint az időjárásfelelősé, aki ilyen szép viharfelhőket varázsolt az égre. 

A ház maga olyan, mintha gonosz törpék az Empire State Building gagyi utánzatát félig beásták volna a földbe. Mintha egy tévétornyot bedeszkáznak, majd pénzszűke miatt úgyhagynak. Mintha egy csúcsfejú pók meg akarna hágni egy élére állított gyufásdobozt. Ráadásul magában áll, mindenfelől jól lehet látni...
Oké, biztosan van rondább is, de ár-értékarányban számomra ez Tokyóban verhetetlen. Talán még Kínában, vagy a Közel-Keleten akadhat egy-két hasonlóan ízléstelen épület, ami versenyre kelhetne ezzel, de ott nem olyan nagy kunszt.

Vagy te tudsz rondábbat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése