2015. március 28., szombat

Tömegnyomor művészettel

Ma reggel, a Ginza vonalon Yatsuro Kotaro grandprix nyertes műalkotásával diszitett metrókocsiban utaztam. Az eset jelentőségét némileg rontja, hogy a grandprix nyertes művész mindössze 7 éves, első éves általános iskolás. De a kákán is csomót keresők.... nekem a mű mindenesetre tetszett és a kocsi belsejében monitoron sorban lepergő pályamunkák legalább elvonták a figyelmemet az oldalamba nyomódó táskákról, ernyőkről. 

Yatsuro Kotaro
A gyermekrajz pályázat egyébként a tokiói metró tizéves évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat része. Hogy tulajdonképpen mit is ünneplünk ezzel, az kicsit kérdéses. A metróhálózat jelentősen öregebb ennél és a dolog súlyát az is mutatja, hogy az angol nyelvű lapokban alig emlitették. A japán honlapra kitett magyarázatból meg csak annyit tudok kihámozni, hogy valami új cég alakult 2004 tavaszán és ezt az eseményt ünnepeljük elszántan egy éve. 
Muraoka Mireru
Hideno Reo
Ezen az oldalon megtalálható minden dijazott pályamunka. Kotaro-kun rajza a második, de tetszenek a paradicsommadarakat és a halakat ábrázoló munkák is. 

Dean Luke Taiga
Itt pedig azok vannak, akik nem nyertek. A bizottsággal ellentétben én Dean Luke Taiga kun munkáját is kiemeltem volna, aki a tömegben is boldogan hullámzó arcokkal optimistán néz a jövője elé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése