2012. december 6., csütörtök

Divatos elefántok

Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy csak a rendőrségnek és egyéb állami szerveknek lehet kyara-figurája, szeretném bemutatni a Sato testvéreket. Sato-chan, a narancssárga kiselefánt, általában rövidnadrágban és rövidujjú ingecskében feszít, de télen sapkát és sálat ölt, hogy meg ne fázzon. Húga, Satoko-chan, a rózsaszín elefáni nyáron csíkos strandruhát visel, vagy esetleg japán módra könnyű, vászon yukatába öltözik, de néha még akár mezítelenül is mutatkozik! Sato-chan és Satoko-chan egy gyógyszergyár kabalafigurái. Egykor állítólag szökdécseltek, beszéltek és énekeltek is, ma már azonban csak udvarias ajtónállóként fogadják a patikák előtt a vásárlókat. Állítólag azonban egyre ritkábbak, ugyanis a szenvedélyes gyűjtők, Peko-chanhoz hasonlóan, lopják a figurákat.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki. Talán, elérhetővé kellene tenni a webshopban és akkor nem lopnák:) Bár, lehet, naív vagyok. Egyébként, hova fér el egy ekkora figura az amúgy is hatalmas japán otthonokba???o.O

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok gyűjtő, de biztos nem ugyanolyan érzés az interneten megvenni, mint egy valós, használt példányhoz jutni :)
    A kérdés pedig jogos, ez számomra is egyike a japán paradoxonoknak - mindig mindenki vásárol,de hol az a sok cucc?

    VálaszTörlés