2021. április 25., vasárnap

A Negyedik Hullám

A mai nappal kezdve újra rendkívüli állapot van Japánban, egy év leforgása alatt immáron harmadszor. Pont egy hónappal ezelőtt írtam, hogy 
"könnyen elképzelhető egy, minden eddiginél erősebb „negyedik hullám" is” 
és menetrendszerűen meg is jött, és aki ezen meg van lepődve az csak magára vethet, hiszen csak a szem erős összeszorításával lehetett nem észrevenni a trendet, ahogy a variánsok világszerte végigsöpörtek a beoltatlan lakosságon. Vagy az agy erőteljes összeszorításával azt hinni, hogy Japán ez alól kivétel lehet. 


A grafikon meredeken emelkedik, a korábbi hullámokhoz képest most az a változás, hogy nem Tokyó, hanem Ósaka az epicentrum, legalábbis egyelőre. Ennek egyértelműen az ott szinte egyeduralkodóvá vált “angol verzió” az oka, és csak idő kérdése, hogy Tokyóban mikor válik dominánsá, nem olyan sokára, attól tartok, ez a mutáció. Osakában már ott tartunk, hogy nem bírják a kórházak, hordják el a betegeket a többi prefektúrába, ahol jelenleg még van hely. 

A járvány felpörgése a mutáns változatok miatt persze másutt sem ismeretlen dolog, de Európában – Amerikában azért már látszik a fény az alagút végén, hiszen a lakosság átoltottsága napról-napra növekszik és az élen haladó országokban, mint Izrael vagy az Egyesült Királyság, a járványnak már szinte vége is van. Mindeközben Japánban eddig a lakosság 0.67%-át oltották be. Nem, nem 67%-át, hanem nulla-egész-hatvanhét százalékát. Igy Japánban az a fény ott szemben jó eséllyel csak egy szemből közeledő gyorsvonat… 

Lassan-lassan a médiában is megfogalmazódik a kérdés, hogy vajh’ miért van ez így? És hogy jól van-e ez így, amikor már nyilvánvaló, hogy csak és egyedül az oltások tudnak minket megszabadítani ettől a vissza-visszatérő borzalomtól? A kormányfő hebeg-habog és oltóanyaghiányról, ami egyre kevésbé igaz, valamint az oltóanyagok biztonságosságának mindent überelő fontosságáról, fontosabb mint az emberek élete? beszél, de egyre nyilvánvalóbb, hogy ezzel csak az elmúlt fél év bűnös semmittevését takargatja. Hiszen ha Bhután meg tudta szervezni, hogy a Himaláya hegyei között secperc alatt beoltsa a lakosság 64%-át akkor az annál némileg azért fejlettebb japán egészségügynek is illene egy kicsit tempósabban cselekednie. És talán arra való a miniszterelnöki hatalom, hogy ilyen esetben fenékbe tudja billenteni a bürokratákat, akik szerint Ordung muss sein és akkor lesz engedélyezve a Moderna (ez lenne a második hivatalos oltóanyag a Pfizer után) ha majd annak eljön az ideje. 

Ehelyett jön a régi recept, szépen kérnek mindenkit, hogy ha lehet, ne menjen be dolgozni, éttermek bezárnak nyolckor és, ez újdonság, nem árulhatnak alkoholt, és bezárnak a nagy áruházak is. Kérdés, hogy ez elég lesz-e? Mindeközben nagy erőkkel folyik az Olimpia szervezése, mert azt csakazértis megrendezzük! az egyre szkeptikusabb világ pedig a fejét csóválja, hogy nem lesz ez így jó, és nehéz ezzel nem egyetérteni. A külföldi nézőket már kitiltották, és nem fogadnék nagy összegben arra, hogy nem fogják ezt hamarosan a belföldiek is követni. Nagy valószínűséggel ez lesz az első valódi TV-olimpia…

2 megjegyzés:

  1. Satta is a game that originated in India. It is based on a Hindu religious ritual and is known as Satta, which is also known as Vishnu in Hinduism Satta King. The game involves picking one number from a list of ten. All the other numbers are considered "off the list," meaning that they do not fit into any particular pattern or series. Each player has an equal chance of winning if they get the right choice sattaking.
    In the game, the player who gets the highest number wins. The highest scorer wins the game, but the prize is not always the winner Satta. To be able to win the game, you have to see the SATTA KING number on the "King Record Chart," which is a public list of the results. However, the SATTA KING number is a unique number that can only be guessed once, so you'll have to play a few times to figure out the exact result Satta Result.
    After you have the SATTA KING number, you need to make a guess. You can do this online or offline. Using the internet will give you access to countless sites and apps where you can play Satta Bajar. These sites are legal online gambling and have wonderful features that will keep you entertained. Once you're confident that you've chosen the right number, you can move on to the next level.
    The SATTA KING number is not a difficult number to guess. Just remember that the number is a unique number, and you can't be too sure about it Satta live! Many players play satta matka according to the rules of their gambling company. It's important to stay connected to the official website because the results are displayed every hour. And even if you don't win, you can still gamble Satta online results.

    VálaszTörlés