tag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post531164806042353697..comments2024-02-27T00:18:48.192-08:00Comments on Tokyo reloaded: Vigyázat, dopping!bónakovácshttp://www.blogger.com/profile/08509184976281162552noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-14993602538122863232009-11-08T01:09:34.493-08:002009-11-08T01:09:34.493-08:00Ja, es persze a Taiwan ramen 台湾ラーメン, ami valojaban...Ja, es persze a Taiwan ramen 台湾ラーメン, ami valojaban nagoyabol szarmazik. Ha szereted az enyhen csipos eteleket, probald ki egyszer.bitxəšïhttps://www.blogger.com/profile/09558605760756811450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-731265768337828132009-11-08T01:07:53.155-08:002009-11-08T01:07:53.155-08:00Tudom meg ajanlani a lagman-t is, ami egy Kozep-az...Tudom meg ajanlani a lagman-t is, ami egy Kozep-azsiai la mien szeru etel. Egyszer ettem a bp-i uzbeg etteremben, nagyon izlett.<br />www.bukharabar.hu/fileadmin/upload/kepek/etelek/lagman.jpgbitxəšïhttps://www.blogger.com/profile/09558605760756811450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-19399223240611955962009-11-06T00:28:37.205-08:002009-11-06T00:28:37.205-08:00Hát egy hokkaidói nemi is mondhat mást... :)Egy id...Hát egy hokkaidói nemi is mondhat mást... :)Egy időben én is nagy misóajis voltam, de azóta rádöbbentem, hogy a megvilágosodáshoz nem csak egy út vezet. Erről jut eszembe: kellene lassan misorament is ennem...bónakovácshttps://www.blogger.com/profile/08509184976281162552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-60899295526180385562009-11-05T23:34:21.996-08:002009-11-05T23:34:21.996-08:00"shióaji vagy shóyúaji? " - két eretnek ..."shióaji vagy shóyúaji? " - két eretnek út az igaz ösvény, a miszoadzsi két oldalán...Komaváryhttp://zipangu.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-24572471988162132942009-11-05T04:24:04.064-08:002009-11-05T04:24:04.064-08:00@levi - örülök, hogy a kérdést filozófiai síkra em...@levi - örülök, hogy a kérdést filozófiai síkra emelted. Magam is úgy vélem, hogy a rámen problematikája túlmutat a hétköznapi táplálkozáson. Honnan jövünk, merre megyünk? shióaji vagy shóyúaji? létezik-e szabad akarat? szabad-e a lébe belekóstolni, mielőtt még ettünk volna a menből? mind megannyi súlyos kérdés.<br />Egyébként meg hajrá Slow Food!bónakovácshttps://www.blogger.com/profile/08509184976281162552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-20545045091000593952009-11-05T04:20:20.661-08:002009-11-05T04:20:20.661-08:00@magamura - de most így jó? nem értek nagyon a kém...@magamura - de most így jó? nem értek nagyon a kémiához, attól tartok...bónakovácshttps://www.blogger.com/profile/08509184976281162552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-63443204065760413172009-11-05T03:01:18.859-08:002009-11-05T03:01:18.859-08:00Bocs, csak ha magyar szövegben szódiumot látok, ar...Bocs, csak ha magyar szövegben szódiumot látok, arra ugrok. (Azzal együtt, hogy itt teljesen rendben volt az angol név-angol wiki).<br /><br />Levi: kétszázötven-háromszáz jenből már veszel egy korrekt instantráment. Egy "bolti" ennek a kétszeresénél kezdődik. Akkor viszont legyen szíves kihagyni az Adzsinomotót (alig van olyan hely, ahol nem hagyják ki :p).Komaváry/magamurahttp://zipangu.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-68846645138716194872009-11-05T01:29:22.171-08:002009-11-05T01:29:22.171-08:00Érdekes, s nagy kérdése ez kérem a főzésnek. Vajon...Érdekes, s nagy kérdése ez kérem a főzésnek. Vajon hol a határ? Az iparilag előállított csirkefej belefér? Vagy csak a házilag nevelt csirke? S ha a csirkét házilag neveled vajon ehet csirketápot? Vagy egyen kukoricát. A kukoricát amúgy milyen rovarirtókkal kezelheted? Nade lehet egyáltalán valami olyan igazán eredeti ilyen légkörben? Az E621 vajon kukiracadara vagy táp? Persze táp. Amit a csirke is evett. Mert ha kukoricadarát eszik, akkor marha lassan lesz belőle ehető állat. Vajon mennyiben más a só, mint az E621? Már úgy fairplay szinten. Avagy akár egészségügyileg. Ahogy a doppingolás is egy rettentő fura dolog. A kv már az? Nem. A redbull? Nem. A fehérjekoncentrátum? Persze van egy lista folyton, ami az általunk mérni képes vegyületek koncetrátuma alapján bizonyos szereket doppingszernek nevez. Igaz ez a lista változik folyton, s ahogy a tudomány fejlődik a szükséges anyagokat be fogod vinni a szervezetbe úgyis, aztán majd később másból viszed be, mert az egyiket betiltják. De beviszed - ez kétségtelen. Ha mondjuk gombából, húsból, és répából, akkor lehet az emésztőrendszered sínyli meg a terhelést hosszabb távon. De persze a végeredmény roppant összetett.<br /><br />Amúgy csak fejtegetek és gondolkodom. Mindenki meghúzza a maga doppinghatárát, amitől neki már nem fair a játék avagy mégis. Tök jó. S a blogbejegyzésed nagyon tetszett - ismerem az érzést, amikor én is azt mondom, h na ez itt már túlzás. Sőt imádom a romantikus dolgokat - márpedig az egész éjjel főzött csirkefejből és titkos kis apróságokból emberöltő alatt kifejlődő receptből előálló leves mindenképpen üti a táplálkozástudósok mégoly ereményes mixeit is, s az élet valahogy ezektől szép és jó. Nincs apelláta. <br /><br />Csak a romantika és a fejlődés harca kommentezett be ide egy kicsit. (ok, kotrok melózni inkább - bocs:)Csányi Levihttps://www.blogger.com/profile/06165043390696838072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-61563478860461731612009-11-04T17:27:41.258-08:002009-11-04T17:27:41.258-08:00Kösz, jogos, ki is javítom (általában azért linkel...Kösz, jogos, ki is javítom (általában azért linkelek az angolra mert csak ott van / sokkal jobb a szócikk, de vannak kivételek...bónakovácshttps://www.blogger.com/profile/08509184976281162552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6567522387584131577.post-50367671491845590242009-11-04T17:24:16.548-08:002009-11-04T17:24:16.548-08:00http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-glutam%C...http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-glutam%C3%A1t<br /><br />:pmagamurahttps://www.blogger.com/profile/12773952526231790575noreply@blogger.com